Türk mutfaklarının vazgeçilmezi ve osmanlı döneminden bu zamana kadar mutfaklarda sevilerek yapılan en lezzetli yemeklerden birisi olan zeytinyağlı dolmanın yanına ne yapılır konusunu sizlerle paylaşacağız. Evet hanımlar biliyorsunuz ki dolmalar günümüzde en sık yapılan yemeklerden birisidir. Sarma da dolma kadar çok yapılıyor fakat sarma biraz zahmetli olduğundan genel olarak dolma pratik olmasından dolayı daha çok tercih ediliyor.
Dolma doyurucu olmasından ziyade zeytinyağlı yapıldığı için hem sağlıklı hem de daha lezzetli bir yemek haline geliyor. Tabi isteğe bağlı olarak sade yapmak yerine kıymalı da yapabilirsiniz. Zeytinyağlı dolmanın yanına yapılabilecek yemekler çok fazladır mesela çoban salatası ile cacık en etkili yöntemlerdir.
Bunun haricinde güzel bir yayla çorbası ve dilerseniz kızartma ile masayı daha çok renklendirmek mümkün.
Yayla Çorbası
Dolmanın yanına başlangıç olarak ve protein bakımından da zengin olan yayla çorbasını deneyebilirsiniz. İçerisinde biliyorsunuz hem yumurta hem de yoğurt olduğundan dolayı besin değeri fazladır. Zeytinyağlı dolma ile bence mükemmel olur.
Çoban Salatası
Yemeklerin yanına yapılabilecek ortanın hakimi olan çoban salatasını yapabilirsiniz. Hem yapımı kolay hem de dolmanın yanına yakışacağından bence bunu da menünüze ekleyebilirsiniz.
Karışık Kızartma
Salata yapmak istemeyenler varsa veya buda yanında olsun diyorsanız o zaman karışık kızartmayı seçmenizi öneririz. Yani patates , kabak ve patlıcan gibi sebzeleri kızartıp üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek güzel servis yapabilirsiniz.
Cacık
Salata tercihi yapmak istemeyen bayanlarımız bunun yerine soğuk bir cacık yapabilir. Salataları küp şeklinde doğrayıp , içerisine sarımsak ezerek hem yoğurt hem tuz hem de kuru nane ekleyerek harika cacık yapabilir ve dolmanızı daha çok zenginleştirebilirsiniz.
Daha Fazlasını Keşfedin